номери наших телефонів8 (063) 810-02-20
8 (063) 810-02-20 8 (068) 810-02-20

Графік роботи колцентру:

ПН - ПТ з 10:00 до 19:00

СБ з 10:00 до 19:00

НД - вихідний

Онлайн підтримка:

ПН - НД з 10:00 до 20:00

0
Товар доданий до обраного
0

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР

Монітору

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР

Коли гравець збирає свій комп'ютер для ігор, зазвичай він спочатку звертає увагу на відеокарту, оперативну пам'ять та процесор, а вибір монітора залишається на останньому місці через обмежений бюджет. Проте Не слід недооцінюват важливість монітора, якщо ви маєте бажання отримати максимально насичений ігровий досвід. Для простого геймінгу в танки вам, можливо, не знадобиться "ігровий" монітор, але з розвитком геймінгу та нових технологій появилася умовна потреба у спеціалізованих моніторах, які можуть покращити ваш ігровий досвід завдяки покращеній якості зображення та іншим функціям, таким як високі частоти оновлення та плавність рухів.

Ігрові монітори спеціально розроблені для того, щоб кожна деталь графіки в іграх виглядала максимально реалістично та живо. Вони можуть відрізнятися за багатьма параметрами, такими як передавання кольору, чіткість зображення, швидкість руху, а також за наявністю різних технологій та типів матриці.

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР

ОБИРАЄМО ДІАГОНАЛЬ, ФОРМАТ МОНІТОРУ ТА РОЗДІЛЬНУ ЗДАТНІСТЬ:

Великий розмір екрану, поєднаний з високою роздільною здатністю, дозволяє користувачам насолоджуватися більш просторовим та імпресивним відображенням, що створює ілюзію повного занурення в світ гри. Зазвичай гравці розміщуються на відстані 55-70 см від монітора, що дозволяє екрану займати більшу частину поля зору порівняно з телевізором HDTV або екраном смартфона чи планшета.

Діагональ та роздільна здатність монітору

Переваги у роздільної здатності 1440p або як ще кажуть 4K помітні з перших секунд на невеликій відстані. Проте важливо пам'ятати ы те що чим вища роздільна здатність у налаштуваннях гри, тим буде більше навантаження на саму відеокарту. Той самий графічний чіп може відтворювати меншу кількість кадрів в секунду при QHD в порівнянні з Full HD . На сьогоднішній день найпопулярнішою роздільною здатністю є 1920х1080 — це оптимальний мінімум в наш час геймінгу. Оптимальним та популярним розміром моніторів зараз вважається від 24 до 27 дюймів. На такій діагоналі добре виглядає зображення Full HD. Якщо ви маєте намір обрати більший монітор, варто врахувати, що його роздільна здатність повинна бути не менше 2560х1440.

Форматне співвідношення монітора

Це співвідношення ширини до висоти екрану. Екран зі співвідношенням 1:1 був би абсолютно квадратним, що робить монітори 1990-х років, схожими на коробки, з їх стандартним форматом 4:3. Більшість з них зараз замінені широкоформатними (16:9) або навіть ультраширокими (21:9, 32:9, 32:10) співвідношеннями сторін. Сучасні компютерні ігри як правило підтримують кілька форматів співвідношень екрана, від широкоекранних до ультрашироких, які можна при потркебі змінити в меню налаштувань гри.

Частина геймери дуже полюбляє ультраширокі формати за їхню зручність у роботі, оскільки можна відкривати декілька робочих вікон з комп ютерними програмами одночасно, а також за можливість повністю зануритися в геймплей симуляторів перегонів або рольових ігор від третьої особи. Крім того, екрани деяких моделей широкоекранних моніторів можуть бути вигнутими, що допомагає уникнути проблеми меншої чіткості зображення на краях екрана, яка зазвичай спостерігається у великих моніторів з ультрашироким екраном.

Як тільки ринок пристроїв з широкоформатним екраном зріс, ми почали помічати популярність серед гравців. Це зручно для їхньої роботи, оскільки вони можуть відкривати декілька вікон одночасно, а також насолоджуватися більш іммерсивним геймплеєм у симуляторах перегонів та рольових іграх від третьої особи. Деякі широкоформатні монітори також мають викривлені екрани, що допомагає уникнути проблеми меншої чіткості зображення на краях екрана.

Якщо у вас немає потужного комп'ютера, який зможе відтворити відео у високій якості, краще утриматися від придбання 4К монітора. Однак, крім підвищеної деталізації у компютернихіграх та кінофільмах, висока роздільна здатність монітору має іншу перевагу. А саме вона забезпечує більше простору на робочому такому столі, де можна одночасно розмістити різні робочі вікна, іконки файли і програми, щоб працювати паралельно з грою.

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР
ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР

ТИП МАТРИЦІ

Якщо для вас важливіші онлайн-ігри, де велике значення має FPS, то можна вибрати монітор з технологією TN. Однак, якщо ви приділяєте увагу якості картинки, особливо графічним аспектам, то варто звернути увагу на монітори з панелями VA або IPS.

  • TN - панелі характеризуються швидким часом відгуку та доступною ціною, тому їх використовують у бюджетних моделях. Проте цей тип має менш високе контрастне співвідношення порівняно з IPS і обмежені кути огляду;
  • VA – це тип матриці з характеристиками, які лежать між TN і IPS. Щодо ціни, вона також позиціонована в середньому ціновому сегменті;
  • Монітори з IPS-матрицею трохи дорожчі та менш швидкі, ніж TN-монітори. Однак вони відзначаються кращою передачею кольору та ширшими кутами огляду.

ЧАСТОТА ОНОВЛЕННЯ МОНІТОРУ

Монітори у ких висока частота оновлення роблять рух картинки на екрані плавнішим, оскільки кожен об'єкт оновлюється швидше і частіше. Частота оновлення монітору вимірюється у герцах, де, наприклад, 120 Гц означає, що ваш монітор оновлює зображення 120 разів за секунду. Сучасні монітори з частотою оновлення 120 Гц, 144 Гц, а навіть 240 Гц, забезпечують більш плавну геймплей і зображення, що особливо цінується геймерами.

ЯСКРАВІСТЬ МОНІТОРУ ПІДСВІЧУВАННЯ ТА КОНТРАСТНІСТЬ

Яскравість Яскравість монітора визначає, скільки світла випромінюється екраном і вимірюється цей параметр у канделах на квадратний метр (кд/м2), також відомих як ніти. Оптимальне значення для ігрового монітора зазвичай становить 250-300 кд/м2, що забезпечує комфортне відображення зображення при різних умовах освітлення.

Контрастність Контрастність монітора визначає співвідношення між екстремальними значеннями чорного і білого кольору, які може відобразити екран. Базовим контрастним співвідношення вважається 1000:1 показує, що білі частини зображення у 1000 разів яскравіше за чорні. Чим вище контрастність, тим яскравіше виділення, глибше чорний колір та краще виділення деталей у темних частинах зображення. Монітори з HDR (High Dynamic Range) забезпечують ще більшу контрастність та зберігають при цьому більшу кількість деталей у світлих та темних областях такого екрану. Завдяки HDR ви можете краще спостерігати рух у темних коридорах жахів або насолоджуватись динамічними сценами зі сонячними променями у відкритому просторі.

ЯК ГРАМОТНО ОБРАТИ ІГРОВИЙ МОНІТОР ДЛЯ ІГОР
ЯСКРАВІСТЬ МОНІТОРУ ПІДСВІЧУВАННЯ ТА КОНТРАСТНІСТЬ

РАМКИ, РОЗ'ЄМИ ТА ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

Тонкі рамки навколо екрану монітора, хоч і не технічний параметр, відіграють важливу роль. Чим тонші вони, тим більше занурення в ігровий світ ви відчуєте. Щодо роз'ємів, сучасні відеокарти використовують різні роз'єми, такі як DisplayPort, HDMI, Mini DisplayPort та DVI. Для передачі відео високої якості, такої як 4K, вам знадобиться підтримка відповідних стандартів, таких як HDMI 2.0 або DisplayPort 1.4. Ігрові монітори часто мають вбудовані динаміки, роз'єм для навушників, а також порти USB-A і USB-C для підключення периферійних пристроїв або зарядки смартфона. Деякі моделі навіть мають спеціальні гачки для навушників, щоб зручно зберігати їх.

Якісний ігровий монітор має відповідати певним характеристикам, таким як діагональ екрану рекомендовано 24 дюймів з співвідношенням його сторін 16:9 або 21:9, частота оновлення кадрів не менше 60 Гц, підтримка HDR та широкий набір роз'ємів. Перед покупкою варто врахувати потужність вашого ігрового комп'ютера та ознайомитись з відгуками користувачів, щоб бути впевненими в якості обраного вами монітора.

P.S. Гарний вибір моніторів є в нашому інтернет магазині ПК в каталозі, розіділі монітори. Звертайтесь до наших консультантів і Ми вам підберемо гарний монітор на ваш бюджет та по вашим потребам. Якщо крім монітору Ви плануєте купити комп`ютер, в нас Ви зможете це зробити досить комфортно і с задоволенням, а наші спеціалісти вам в цьому допоможуть.

Цікаві пропозиції

Чому варто вибрати нас

Професійна збірка

Конфігурації комп'ютерів складені з урахуванням оптимального співвідношення вартість, продуктивність, надійність, на основі досвіду сотень професіоналів із сайту overclockers!

Спеціальне тестування

Для виявлення браку – за бажанням замовника, системний блок проходить 24-годинну перевірку за допомогою набору спеціальних тестових програм безкоштовно.

ОФІЦІЙНА ГАРАНТІЯ

Гарантія на наш системний блок 3 роки! У наших збірках корпус не опечатується.

ПІДТРИМКА

Післяпродажна підтримка – Ви можете сміливо звернутися до нас з будь-якого питання, ми Вас не покинемо і допоможемо вирішити проблеми, що виникли.

Чат с менеджером